28. oktober 2011

NM natt

- hvordan skal du klare det? Her er fjorårets natt-peptalk: http://torgeirnorbech.blogspot.com/2010/04/nm-natt.html

I dag er det NM natt i Larvik, og det blir mest sannsynlig veldig interessant! NM er jo det 3. mest prestisjetunge nattløpet i året (bak 10Mila og Jukola), og dermed årets 3. viktigste løp (foran VM, EM, NOC, KKC, WMOC, CISM, KM, MNM, osv.). Helt siden jeg var liten har jeg hatt et spesielt forhold til nattløp, sikkert mye fordi jeg alltid har vært ganske mørkeredd. I mørket har alle skumle ting gode forutsetninger for å gjemme seg, mens du løper rundt der med lyskaster på hodet. Veldig smart? - neppe.

Men man kan så spørre seg:
Hva blir man glad av? - mestre utfordringer.
Hva er utfordrende (på mange måter)? - nattorientering.

Vil du bli glad? Løp NM natt med stor grad av mestring!

Vil du også at NM natt skal være langt, ensomt og vanskelig? - les dette!

26. oktober 2011

Fin høst!

Mange orienteringsmessige oppturer denne høsten. Løpt bedre og bedre i KaffeKoppCupen for hvert løp, kapret til slutt to etappeseiere (#4 og #5) og vant hele greia til slutt! Ble til slutt etappeplasseringer 2. 1. 1. og 3. som gjeldende, til sammen 40 sek bak vinneren av KKC#2 og KKC#6-the final stage. 25manna ble også en stor opptur, både sportslig og sosialt. Å løpe en god stafettetappe for så å bli møtt av 25mannas beste heia-gjeng på sistepost er balsam for sjelen!


Etter at nattorienteringen etter hvert har begynt å sitte var det veldig fristende å melde meg på NM natt som går av stabelen på fredag. Har tidligere denne høsten bestemt meg for at 80min (for vinneren) i beinhardt beite ikke er en passende konkurranse for meg med tanke på hvordan ting har vært de siste 19 månedene, med ca 130-140 treningstimer.


Nå kan jeg isteden ta små steg, som jeg har gjort i hele høst, og rette alle tanker mot neste sesong. Det vekker en ubeskrivelig følelse i kroppen av å tenke på at 10Mila 2012 er innen rekkevidde! Sist gang jeg løp var i 2009 (nr. 27) og siden den gang har Tyrvings gutter blitt enda sterkere. Og uansett, 10Mila eller ikke, orientering er en deilig idrett, og det kommer alltid til å være en del av hverdagen!

extra snacks for extra geeks: >>DOMA/norbech

25. oktober 2011

KKC#6 - finale


Meget bra løpt! Fin løype, fine gaflinger, litt varierende kart, men led aldri stor nød pga det, heldigvis. Lå langt fremme store deler av løpet, og gjorde ingen store feil. Gikk løs på veg til 9., sammen med VegardR og VegardBS. På strekket mot mål tok VegardR et lurt vegvalg, litt venstre for streken, over småkollene og rett ned i mål. Dette gjorde at han knep seieren! VegardBS og jeg dro mer rett på, VBS hakket mer til høyre. Han var pigg og offensiv gjennom bushen, og tok 2. plassen. Selv er jeg veldig fornøyd med 3. plass, selv om målet selvfølelig er seier når jeg er i tet på sistepost.

Deilig å løpe bra med så mange mennesker i skogen og mange potensielt stressende situasjoner! Målet var også å ta hjem Koppen. Med et snaut minutt ledelse før dagens finale følte jeg meg trygg på at et normalt, godt løp skulle holde. HåvardV var nærmeste konkurrent, og da låne-lykta hans sa takk for seg på veg til 7., ble det aldri skikkelig spennende. Koppen er i hus og jeg har bare løpt bedre og bedre utover høsten - perfekt!

19. oktober 2011

KKC#5 - seier!


Endelig! Gjennomfører løpet stort sett som planlagt. Hadde øyråd med resten av TyrvingNord (selv om ikke alle løp) etter forrige KKC, hvor målet var å få mer bevisstgjøring rundt teknikken man bruker på natta. Øyrådet endte i en masterplan som alle skulle følge i kveldens løp. For min egen del fungerte dette veldig bra. Langt mer strukturert i "kontorarbeidet", større grad av kontroll - gladere, sikrere, raskere. Det er fortsatt flere ting å ta tak i, men dette var et godt steg i riktig retning!

Synes det går seigt i starten, men prøver å koste på så godt som mulig, for kunne nesten merke lykta til EspenF som startet 1min bak. Har stort sett en god plan for alle strekkene. Til 4. og 6. glipper det litt, og taper en del tid. Sett i lys av de andre nattøktene jeg har løpt i år, er jeg glad og fornøyd når dette er de største feilene jeg gjør i løpet. Uten tvil årets beste nattøkt, og svært fornøyd med at det holdt til seier!

18. oktober 2011

KKC#5

I morgen er det KKC#5, siste individuell start før jaktstarten (som sies å ikke være en jaktstart allikevel, men en 35min lang fellesstart, med tanke på NMnatt rett etterpå).

Etter at folk har deltatt på litt varierende antall konkurranser ser det ut til at stillingen er slik:

Plassering; Navn; Tid bak [min]:
1 Håvard Vassenden 0
2 Torgeir Nørbech 0
3 Espen Fiskum 5,2
4 Anders Einum 5,7
5 Knut Sveinung Rekaa 8,0
6 Morten Urdal Bakke 9,1
7 Øyvind Enger 9,9
8 Kjetil Okkenhaug 9,9
9 Ulf Forseth Indgaard 10,5
10 Jon Aukrust Osmoen 11,8

Har med Håvard fått en luke ned til nestemann. Blir avgjørende i morgen, 55min individuell start, med tanke på å vinne Koppen. Kan være vanskelig å utrette det store på 35 min fellesstart, som er finalen, KKC#6.

PS.
Ordet på gata sier at det vil bli delt ut Judaspoeng før siste løp i Cupen. Mengde poeng vil sannsynligvis monne omtrent sånn at en evt. ledelse blir spist opp, minst. Isåfall blir målet å få så mange Judaspoeng som mulig!


PS2. Dette ser utrolig deilig ut:

15. oktober 2011

Lørdagsteknikk med NTNUI

Prolog

Omvendt jaktstart
(for å unngå teit bildevisning, open picture in new tab)

MartinH hadde lagd et supert opplegg med utgangspunkt i Studenterhytta. Vi løp først en prolog på drøye 10min og deretter en omvendt jaktstart på snaue 30. Prologen var beinhard, med mange bratte bakker. På jaktstarten ble det hardt kjør og tette opp gjør - en perfekt økt!


12. oktober 2011

KKC#4

Endelig! Årets første seier (hvertfall uoffisielt). Smakte kjempegodt, selv om jeg gjør to bitre feil. Bra med bestetid til 10. post også, 24 sek foran nestemann.

4,6 km
39.36


9. oktober 2011

25manna

I helgen var det 25manna. Digg å løpe litt i svensk skog igjen, med svensk kart og SI. Fikk skikkelig TIO-følelse av kartet på stafetten, med påtrykte postkoder and the whole package. Løpene gikk veldig bra, og jeg er overrasket over farten jeg kunne holde i skogen. Trøndermyr gjør deg utrolig nok sterk i svensk skog også. Laget ble desverre disket på stafetten, på "korten" ble jeg nr 15, 2.40 bak OlaM.

Karta stafett:
7,1 km
34:53

Karta 25mannakorten:
5,3 km
30:18

5. oktober 2011

KKC#3


Tight kjemping, fine gaflinger, mye potensiell stress. Mange bra løpere på startstreken. Ikke optimal veg til 1.post, slet litt med å komme inn på kartet. Fornøyd med vegvalget til 3., iom at beina var relativt tunge. Heldigvis løp rett-på-gjengen halvbra så jeg kunne stemple først på posten. Var veldig fornøyd med situasjonen bortover mot 4., og kunne stemple først der også, dog med halsende konkurrenter i nakken. Til 5. løp jeg sånn som jeg IKKE skulle gjøre, hodeløst, altfor fort på "lykke og fromme". Kunne gjort posten enkel, men lot meg stresse av løperne rundt meg og mistet kartkontakten etter rundt 1/3 på strekket. Løper "i blinde", føler meg fram. Er sammen med OlavD og HåvardV, men virker ikke som de heller har stenkontroll. Tar meg på en måte inn etter å ha rundet kanten og kommet ut i myra igjen, men blir i realiteten reddet av folk som kommer den riktige vegen, fra myra, og som heldigvis har samme post som meg.

Etter å ha fått tilbake noe av godfølelsen på veg til 6. kastet jeg nok en gang hodet i grøfta på veg til 7. Vet ikke hvor jeg klatrer opp skrentrekka og får aldri taket på kollen som posten ligger i kanten av. Loker litt rundt før jeg ser OlavD og HåvardV dundre ut fra noe som må ha vært en post. Løper bort dit og finner den, men er ikke like glad som om jeg hadde funnet den for egen maskin. Ut fra 7. så jeg lykter et stykke oppi lia mot 8. Prøvde å holde motet oppe, men følte at toget virkelig hadde gått, og jeg stod igjen på perrongen, lang i skjegget og med maska i postkassa. Prøvde å klemme på oppover bakkene, men myra var tung og lyngen likeså. Så noen rygger hist og her, og hadde et lite håp om at ryggen til OlavD eller HåvardV skulle dukke opp bak hver eneste høyde jeg kom over. De var de eneste jeg visste var med teten.

Bortsett fra et glimt av ØyvindE (som løp bra!) og visstnok OlavD (som jeg trodde var HalvorEN), var jeg ensom helt frem til 13. post. Her hadde jeg trykket på i lia, fremfor å løpe ned høyre, som jeg sannsynligvis hadde gjort om det var et vanlig løp. Var lykkelig da trynet til HåvardV og AndersE dukket opp på veg inn i posten. Fikk ny piff i kroppen og løp hardt til 14. Stemplet såvidt først, og hadde jo alle tiders mulighet på å sette spikeren i kista, med et knallstrekk til 15. Dundret nedover lia, ble usikker da jeg ikke fikk/tok kollen med to høydepunkter. Dro mot høyre, men følte ikke at jeg hadde tida til å ta meg inn, gikk for gull, heder og ære. Sneier på nedsiden av posten, og skjønner hva som var i gjenge da en liten rekke dundrer nedover mot vegen. Snur og snapper posten, og er heller sluk i øret da jeg stempler på målpost.

Nattøkt nr. 3 i rekken er den beste jeg har løpt i høst. Får til en del bra, men løper også til tider ganske dårlig. Utrolig morsomt med stafett-gafling (urettferdig gaffling), da blir det ekte orientering, og alle i feltet må lese på sitt eget kart. Er allikevel ikke fornøyd med gjennomføringen, da målet var å legge på litt ekstra margin, slik at det ikke skulle bli noen postbom.

Allerede neste onsdag er det KKC#4, heller ikke da med BjørnE på startstreken, men forhåpentligvis et par juniorer som kan hjelpe meg med å redde Tyrvings ære. Jeg skal hvertfall løpe bedre, noe jeg gleder meg til!

KKC#3

.. går av stabelen i kveld. Jeg gleder meg!

2. oktober 2011

KKC#2 - Byåsennatta


Med BjørnE ute av by'n lå alt tilrette for årets første KKC-seier. Ble relativt skuffet da jeg dro opp kartet på start, for visste egentlig ikke hva slags terreng vi skulle ut i denne torsdagskvelden. >>Byåsennatta i fjor gikk i nogenlunde samme område, og den økta er definitivt ikke i topp 10 når det gjelder hverken kvalitet eller glede. Tok allikevel løypen på alvor og hadde tatt ut vegvalg til 5. allerede tidlig på 1.-strekket. Slet med vegløpingen, hadde problemer med å holde retning og kartkontakten var rufsete store deler av løpet. Helt klart fremgang fra Nattøkt#1 på Vassfjellet, og på sistesløyfen løsnet det litt, selv om ruta ikke går korteste vegen til 14. og 16. Hadde innslag av meget god følelse undervegs også, fx fra 7 til 8 - smack! Totalkollapsen til 10. har jeg lært en hel del av, og shit happens... 


Klarte ikke å vinne, men er jevnt over fornøyd med løpingen, tross dårlig flyt. Det kommer! På onsdag fyres KKC#3 av, med fellesstart. Det blir helt klart hett, beinhardt og krevende, med en hel hurv løpssterke NTNUIere. Klarer jeg å løpe rent på onsdag blir jeg meget fornøyd, så da er målet satt!


>>Res.