24. november 2007

Lungestatus

Jeg har i store deler av sesongen 2007 slitt med hosting og diffuse lungesmerter. Etter høstens JEC har disse plagene blitt verre. Jeg er igang med et opplegg med masse blodprøver, pusteprøver, kuldetest (løpe fort og puste kald luft?) og sånt. Jeg håper dette blir bra så fort som mulig så jeg kan begynne å trene ordentlig igjen. Det at lungene ikke er helt tip top gjør at jeg kan trene mye annet rart hvor jeg ikke puster så veldig mye over lang tid, som for eksempel styrke. Jeg kommer til å bli veldig sterk hvis jeg ikke blir frisk fort, men hvis jeg blir frisk kommer jeg til å bli rask. Med tanke på VM 2010 må jeg da bli sterk litt etterpå. Derfor gjør det ikke noe at jeg blir sterk nå, så kan jeg bruke 2009 på å bli rask!

Lungestatusen er altså ikke så bra, har ikke vært så dårlig som det er nå siden jeg lå med lungevondt og feber. Dr. Feelgood på Humana sa at jeg ikke var sjuk, og det er jo bra, så da gjelder det bare å finne ut hvorfor ikke lungene fungerer helt som de skal. Hadde forresten utmerket lungekapastitet, "på høyde med Oddvar Brå og de gutta der"! "... nå gjelder det bare at vi får utnyttet det". - smart!

Sees til våren

12. november 2007

Æ kan bake

Siden det er lenge siden NM og sist gang det ble postet en nyhet på torgeirnorbech.blogspot.com er det på tide med en oppsummering:


  • Løp NM-natt og det gikk greit.

  • Løp 25-manna og det gikk greit. 23. plass, all time high for Tyrving.

  • Løp JEC. Gjorde et greit løp på stafetten.

  • Så på Blodslitet. Har aldri vært så sliten etter et løp før!

  • Var hos legen, det gikk også greit.*

  • Stort sett en fin høst



* Hun nikket litt og skrev en hel masse på PC'n sin. Så pustet jeg hardt noen ganger inn i en blåsesak, men det så ikke ut til å funke helt. Jeg fikk et ark som skulle være henvisning til røntgen, fiks ferdig, men det var bare tull. Jeg ringte en dame på telefon som spurte om det var akutt. - Nei, sa jeg, jeg har fått henvisning, skal bare ha en time, jeg. Det virket ikke helt som hun skjønte hva jeg sa, så jeg prøvde igjen: - Jeg skal bestille en time jeg, røntgen. Så kviknet hun til og sa at jeg måtte sende inn det arket jeg hadde fått av legen min, legen min som hadde vurdert saken og ordnet en henvisning for meg, for at en lege der skulle vurdere henvisningen. Etter at enda en lege sikkert skal vurdere den førstes vurdering av min leges henvisning får jeg kanskje en time, hvis jeg ikke dør av fedme grunnet for lite mosjon innen den tid.

Fin oppsummering av høsten, nå står vintern for tur.