23. juni 2008

JWOC

FØR JWOC:
Da jeg etter jr.VM-testløpene ble tatt ut på grunnlag av tidligere resultater var det med forbehold om at jeg ble frisk og i god nok form til å løpe alle løpene under jr.VM og være god for en topp 6-plasseringer.

Under O-festivalen følte jeg meg ikke bra og løp ingen løp. Jeg har hatt en lang sykdomsperdiode, som startet i pinsen, med mange forskjellige plager. De to siste ukene har vært stabilt dårlige, med noen få gode dager. På trening for en uke siden kjente jeg meg bra, og gjennomførte en time effektiv orientering uten bom.

Etter det fungerte veldig lite og jeg var ikke i tvil om at det ikke ville bli noe jrVM på meg.

ETTER JWOC:
Var supporter på heltid, noe jeg ikke var alene om. Det fantes mange ivrige norske sjeler som skreik og skråla hver gang de så en norsk o-drakt. Vi klarte ikke å lage like bra liv under avslutningstalene, men det var det ingen andre som klarte heller.

Dette er kanskje første og siste gang jeg er åpenbart skuffet over fraværet av publikumsposter. Det er rart at arrangørene ikke vil lage en publikumspost på stafetten engang, der løypene kunne blitt gode uansett.

Neste år gidder jeg ikke være supporter, for det var ikke så veldig morsomt. Eller, kanskje jeg gidder, hvis det blir ordentlige doer, en bra speaker og en publikumspost eller to.

1. juni 2008

Testløp

Denne helgen har jeg løpt jr.VM-tester. Har hatt trøbbel med kroppen siden Pinseløpene på Hedmarken, så regnet ikke med at jeg skulle være i toppform. På fredagens sprint var beina og hodet utrolig tunge. Jeg sleit meg inn til en 29. plass, drøyt 2 minutter bak Håkon. På lørdagens mellomdistanse gikk det bedre, men fikk en stygg bom på sisterunden. Endte på 17. plass, 4 min bak Bjørn. Dette var utrolig irriterende, da resten av løpet gikk tilnærmet prikkfritt. Målet med løpet var å ikke bomme, så var det ikke så farlig om ikke farta var høy nok til et topp 6-løp. Det er vanskelig når kroppen og hodet er som på slutten av en tung langdistanse allerede fra start.

I dag er jeg hjemme og slapper av. Er ikke i slag til å løpe langdistanse. Er redd for at jeg bare ville fått et dårlig resultat og en uke ekstra med sykdom ut av det. Jeg er veldig spent på hvordan uttaket blir og om jeg er en del av det, men det får vi vente og se på mandag (eller når uttaket kommer). Jeg har utrolig lyst til å løpe JWOC i Göteborg og har sett fram til det i hele vinter. Om jeg ikke får muligheten til det blir jeg veldig skuffet, men samtidig er det fair at de som løper bra på testløpene skal få sin sjanse.

>>JWOC Göteborg